listok
Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút 100
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 9 391 x
Zemiakový šalát bez majonézy

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Ingrediencie: cca 800g zemiakov (najlepšie je samozrejme varný typ "A"), 1 veľká koreňová petržlen (očistiť a na kocky), 2 veľké mrkvy (očistiť a na kocky), 4 stopky zeleru (na kocky), 8 sterilizovaných uhoriek (na kocky), 2 stredne veľké cibule (na kocky), 5 natvrdo uvarených vajec, 4 lyžice plnotučnej horčice, 100g zmäknutého masla, štipka soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžičky kryštálu, nálev z uhoriek.

  • Krok 2.

    Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a prechladnuté olúpeme. Robím to deň vopred, sú potom pevnejšie a lepšie sa s nimi pracuje. Studené zemiaky "prejdeme" kolieskom na šalát alebo nakrájame na väčšie kocky. Koreňovú zeleninu povaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Zeler orestujeme na masle do polomäkka.

  • Krok 3.

    Uvarené vajcia rozrežeme a žĺtky vsypeme do misy. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame ho spoločne so žĺtkami do peny, potom vmiešame horčicu, cukor, štipku soli a mleté ​​čierne korenie.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept