Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Zemiaky |
1 KS | Petržlen |
2 KS | Mrkva |
4 KS | Zelerová vňať |
8 KS | Uhorky nakládané |
2 KS | Cibuľa |
5 KS | Vajce (na tvrdo) |
4 PL | Horčica plnotučná |
100 g | Maslo |
1 štipka | Soľ |
1 ČL | Čierne korenie mleté |
2 ČL | Cukor kryštálový |
  | Šťava z kyslých uhoriek |
Ingrediencie: cca 800g zemiakov (najlepšie je samozrejme varný typ "A"), 1 veľká koreňová petržlen (očistiť a na kocky), 2 veľké mrkvy (očistiť a na kocky), 4 stopky zeleru (na kocky), 8 sterilizovaných uhoriek (na kocky), 2 stredne veľké cibule (na kocky), 5 natvrdo uvarených vajec, 4 lyžice plnotučnej horčice, 100g zmäknutého masla, štipka soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžičky kryštálu, nálev z uhoriek.
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a prechladnuté olúpeme. Robím to deň vopred, sú potom pevnejšie a lepšie sa s nimi pracuje. Studené zemiaky "prejdeme" kolieskom na šalát alebo nakrájame na väčšie kocky. Koreňovú zeleninu povaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Zeler orestujeme na masle do polomäkka.