Zemiakový šalát bez majonézy

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
100 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zemiakový šalát bez majonézy
Kuchár/ka: Danula
videní 88
23.04.2019
Postup prípravy pre Zemiakový šalát bez majonézy
  1. 1

    Ingrediencie: cca 800g zemiakov (najlepšie je samozrejme varný typ "A"), 1 veľká koreňová petržlen (očistiť a na kocky), 2 veľké mrkvy (očistiť a na kocky), 4 stopky zeleru (na kocky), 8 sterilizovaných uhoriek (na kocky), 2 stredne veľké cibule (na kocky), 5 natvrdo uvarených vajec, 4 lyžice plnotučnej horčice, 100g zmäknutého masla, štipka soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžičky kryštálu, nálev z uhoriek.

  2. 2

    Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a prechladnuté olúpeme. Robím to deň vopred, sú potom pevnejšie a lepšie sa s nimi pracuje. Studené zemiaky "prejdeme" kolieskom na šalát alebo nakrájame na väčšie kocky. Koreňovú zeleninu povaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Zeler orestujeme na masle do polomäkka.

  3. 3

    Uvarené vajcia rozrežeme a žĺtky vsypeme do misy. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame ho spoločne so žĺtkami do peny, potom vmiešame horčicu, cukor, štipku soli a mleté ​​čierne korenie.

  4. 4

    Potom k zmesi vsypeme zemiaky a varenú zeleninu, cibuľu, uhorky a na kocky nakrájané bielky, všetko dôkladne premiešame a zriedime nálevom z uhoriek. Dochutíme soľou a korením a necháme pri izbovej teplote asi 1 hodinku uležať.

  5. 5

    Pozn .: Šalát je síce bez majonézy, ale chuťovo to žiadny stravník nespozná. Skvelá príloha k mäsu.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Kuracie mäso na smotane s nokami
Bravčové závitky so slaninou a ryžou
Fliačky s hlávkovou kapustou
Torta na promócie
Kurací srnčí chrbát
Kurča s plnkou a zemiakmi
Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
Strapačky s kyslou kapustou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf