listok
Dominika Huszáriková

Porcií 2
Minút 50
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 2 982 x
Pstruh na hubovej omáčke

Potrebujeme: Pstruh

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Pstruh : Rybu umyjeme, osušíme a osolíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 10 minút. Medzitým si na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Pstruha oboch strán obalíme v hladkej múke. Gratinujeme na prudkom ohni, kým bylinkové maslo nepení. Po opečení pstruha dáme ešte na 10 minút do vyhriatej rúry na 200°C.

  • Krok 2.

    Hubová omáčka : Huby očistíme a nakrájame na malé kúsky. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a podusíme na rozpálenom masle. Pridáme huby, soľ a na strednom ohni pomaly opekáme. Podlejeme vodou a pridáme hubový bujón. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

  • Krok 3.

    Bylinkové maslo : Na bylinkové maslo bylinky nasekáme nadrobno a zmiešame s maslom. Osolíme, okoreníme a postriekame citrónovou šťavou.

  • Krok 4.

    Podávame s varenými zemiakmi alebo so šalátom.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept