Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 kocka | Rybie filé |
1 ČL | Soľ |
1 ČL | Tymián |
1 ČL | Rozmarín |
1 ČL | Rasca mletá |
2 PL | Maslo (rozpustené) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Cuketa (také drobné so šupkou na polkolieska) |
1 KS | Cibuľa (nadrobno) |
50 g | Maslo |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Bylinné korenie (podľa chuti, napr provensálske) |
150 ml | Smotana na šľahanie |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
600 g | Zemiaky (najradšej mám varný typ "A", olúpať) |
2 PL | Tatárska omáčka |
1 PL | Olej |
1 ČL | Červená paprika sladká |
1/4 ČL | Čierne korenie mleté |
1/2 ČL | Soľ |
Treska alebo filé s treskovitých rýb -Aljašská treska filé s cuketou a tatárskymi zemiakmi: Ryby: Filé necháme rozmraziť, potom medzi dlaňami zľahka vyžmýkame, osolíme a okoreníme rascou a bylinkami, uložíme na plech s papierom na pečenie a vložíme na 15 minút do rúry na 180 stupňov. Pred koncom pečenia prelejeme rozpusteným maslom.
Cuketa: Na masle necháme speniť cibuľu, vsypeme cuketu, osolíme, pridáme bylinky a dusíme za občasného premiešania pod pokrievkou do polomäkka. Potom zalejeme smotanou a prevaríme, prípadne môžeme zahustiť hotovú zápražkou.