Losos na masle a smotanové zemiaky

Hodnotenie (4.9/5)
14
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zase po čase čerstvá rybička. Ale vzhledem k okolnostem asi na dlouho poslední. Tak jsme si ji náležitě vychutnali...Danula
videní 1823
15.03.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 plátok Losos
1 KS Citrón
2 strúčik Cesnak
kúsok   Maslo
1 vetvička   Rozmarín
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Príloha:
Množstvo Ingrediencia
1 a 1/2 KgZemiaky
sušený  Rozmarín (podľa chuti)
 Soľ (podľa chuti)
 Sušený cesnak (podľa chuti)
 Bravčová masť
1 kelímokSmotana na šľahanie
Postup prípravy pre Losos na masle a smotanové zemiaky
  1. 1

    Ryba: Porcie lososa zo strany s kožou niekoľkokrát zvrchu narežeme a rozložíme na doštičku kožou dole, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odpočívať. Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme a smažíme na oleji s trochou masla, dvoma roztlačenými strúčiky cesnaku a vetvičkou čerstvého rozmarínu.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 3mm hrubé plátky. Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme masťou a na dno poukladáme vrstvu zemiakov, tesne vedľa seba, ľahko osolíme, uložíme ďalšiu vrstvu, opäť ľahúčko osolíme, posypeme sušeným cesnakom a rozmarínom, uložíme ďalšiu vrstvu zemiakov a opäť osolíme. takto pokračujeme stále dookola, každú vrstvu mierne osolíme, každú druhú zasypeme sušeným cesnakom a rozmarínom.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Perníkový koláč ala MIMI
Kuracie prsia v trojobale so sezamom a nové zemiaky
Pečené kuracie stehná
Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli
Domáca parená-kysnutá knedľa
Hrášková polievka s krupicovými haluškami
Plnené Tortillové košíky syrom a dobrotou
Špagety s petržlenovou vňaťou
Mäsové guľky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie