Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku

Hodnotenie (4.9/5)
12
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 471
05.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
6 kocka Rybie filé (mrazené z aljašskej tresky)
2 KS Vajce
6 PL Mlieko
2 PL Solamyl
2 PL Múka hladká
1 ČL Grilovacie korenie
1 ČL Tymián (sušený)
1 ČL Rozmarín (sušený)
2 štipka Soľ
1 PL Múka hladká (na obalenie)
2 PL Olej (podľa potreby na vyprážanie)
Zemiaky:
Množstvo Ingrediencia
600 gZemiaky
2 PLTatárska omáčka
1 PLOlej
1 ČLČervená paprika sladká (môže byť aj údená)
1/4 ČLČierne korenie mleté
1/2 ČLSoľ
Postup prípravy pre Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
  1. 1

    Filé necháme rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, obalíme v hladkej múke, namočíme v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Necháme osušiť na papierovej utierke.

  2. 2

    Olúpané zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme máčať asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 170 stupňov.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Skvelý segedínsky guláš s knedľou
Loďky z lístkového cesta
Špenátová s vajíčkom
Kuracie na paprike s haluškami
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Bratislavské pliecko s cestovinami
Zapekané gyros s cestovinami
Bravčový perkelt s haluškami
Vyprážaný hermelín v cestíčku s brusnicami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf