Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku

Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút 60
Náročnosť Nízka

(4.93 / 5)
Videné: 9 057 x
slide

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Filé necháme rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, obalíme v hladkej múke, namočíme v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Necháme osušiť na papierovej utierke.

  • Krok 2.

    Olúpané zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme máčať asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 170 stupňov.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept