Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku

Hodnotenie (4.9/5)
14
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1628
05.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
6 kocka Rybie filé (mrazené z aljašskej tresky)
2 KS Vajce
6 PL Mlieko
2 PL Solamyl
2 PL Múka hladká
1 ČL Grilovacie korenie
1 ČL Tymián (sušený)
1 ČL Rozmarín (sušený)
2 štipka Soľ
1 PL Múka hladká (na obalenie)
2 PL Olej (podľa potreby na vyprážanie)
Zemiaky:
Množstvo Ingrediencia
600 gZemiaky
2 PLTatárska omáčka
1 PLOlej
1 ČLČervená paprika sladká (môže byť aj údená)
1/4 ČLČierne korenie mleté
1/2 ČLSoľ
Postup prípravy pre Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
  1. 1

    Filé necháme rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, obalíme v hladkej múke, namočíme v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Necháme osušiť na papierovej utierke.

  2. 2

    Olúpané zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme máčať asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 170 stupňov.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky
Zemiakovo klobásový špíz
Obrátené rezne s pyré
Kuracie prsia na kocky v smotanovo-kari omáčke s mrkvou a cestovinami
Jablkové ružičky
Maďarský guľáš inak
Hermelín v zemiakovom cestíčku
Krémová brokolicová polievka
Cviklové placky s ricottou
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie