Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré

Hodnotenie (5/5)
11
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré
Kuchár/ka: Danula
videní 461
26.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
6 kocka Rybie filé (aljašská treska)
6 PL Mlieko
2 KS Vajce
2 PL Solamyl
2 PL Múka hladká
1 ČL Grilovacie korenie
1/2 ČL Tymián (sušený)
1/2 ČL Rozmarín (sušený)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 dl Olej (cca, na vyprážanie)
Pyré:
Množstvo Ingrediencia
1 KgZemiaky
500 gHrášok mrazený
50 gMaslo
1 ČLSoľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré
  1. 1

    Filé nechám rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, namočím v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Nechám osušiť na papierovej utierke.

  2. 2

    Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie. Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to potom na tanieri vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.

  3. 3

    Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou (ja polievam už horúcou), pridáme soľ a klasicky uvaríme domäkka. Scedíme a Mačkadlo pekne roztlačíme, pridáme hráškové pyré a maslo, dôkladne premiešame, prípadne zriedime vývarom na požadovanú konzistenciu a nakoniec vsypeme odložený uvarený hrášok a len ľahko premiešame.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie nugetky so syrovou omáčkou
Skvelý koláč Dvojfarebná kocka
Cuketa plnená Hermelínom
Zemiakové placky
Živanská
Zelerová polievka
Zapekaná brokolica-karfiol so syrom
Skvelá jemná kuracia omáčka
Špagety s petržlenovou vňaťou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf