Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 kocka | Rybie filé (aljašská treska) |
6 PL | Mlieko |
2 KS | Vajce |
2 PL | Solamyl |
2 PL | Múka hladká |
1 ČL | Grilovacie korenie |
1/2 ČL | Tymián (sušený) |
1/2 ČL | Rozmarín (sušený) |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 dl | Olej (cca, na vyprážanie) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Zemiaky |
500 g | Hrášok mrazený |
50 g | Maslo |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
Filé nechám rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, namočím v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Nechám osušiť na papierovej utierke.
Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie. Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to potom na tanieri vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.