Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré

Hodnotenie (4.7/5)
14
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 3018
26.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
6 kocka Rybie filé (aljašská treska)
6 PL Mlieko
2 KS Vajce
2 PL Solamyl
2 PL Múka hladká
1 ČL Grilovacie korenie
1/2 ČL Tymián (sušený)
1/2 ČL Rozmarín (sušený)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 dl Olej (cca, na vyprážanie)
Pyré:
Množstvo Ingrediencia
1 KgZemiaky
500 gHrášok mrazený
50 gMaslo
1 ČLSoľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré
  1. 1

    Filé nechám rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, namočím v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Nechám osušiť na papierovej utierke.

  2. 2

    Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie. Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to potom na tanieri vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hlivový perkelt
Čevabčiči
Bolonské špagety alá MIMI
Marhuľové rezy
Kuracie prsia na karí s tarhoňou
Kuracia pečeň na smotane s ryžou
Hovädzie v paradajkovej omáčke
Holandský rezeň
Marinované kuracie prsia
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie