Pečený losos s batatovými hranolkami a pečeným karfiolom

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Roskova Lenka
videní 834
05.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Zemiaky sladké (batáty)
2 PL Olej olivový
1   Soľ (podľa chuti)
1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Sušený cesnak (podľa chuti)
Karfiol:
Množstvo Ingrediencia
1 KSKarfiol
50 gMaslo
2 ČLZmes korenia (2. krok)
Dresing:
Množstvo Ingrediencia
1 kelímokJogurt biely (grécky)
1 ČLSušený cesnak
1 štipkaSoľ (podľa chuti)
Losos:
Množstvo Ingrediencia
600 gLosos
100 gMaslo (rozpustené)
1 strúčikCesnak
1/2 ČLSoľ
2 štipkaČierne korenie mleté (podľa chuti)
1/2 ČLČervená paprika sladká (podľa chuti)
1/4 ČLKurkuma (podľa chuti)
Postup prípravy pre Pečený losos s batatovými hranolkami a pečeným karfiolom
  1. 1

    Batatové hranolky: Slaké zemiaky umyjeme a nakrájame na hranolky,usušíme na utierke poukladáme na vymastený plech alebo na plech s papierom pokvapkáme olivovým olejom ( osolíme,okoreníme,pridáme čer.papriku a sušený cesnak. Pečieme na 180 stupnov asi tak 35 min.

  2. 2

    Karfiol : predvaríme karfiol v slanej vode asi tak 5 min. Po vychladnutí polejeme rozpusteným maslom a posypeme zmesou korenín( soľ ,čier.korenie, čer.paprika, kurkuma, šuš.cesnak, mletá rasca) a pečieme na 180 stupňov asi tak 12 min.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Roskova Lenka
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Rýchly jablkový bochník
Bravčové plátky na pive
Bravčové stehno na zeleninovej omáčke s cestovinou
Langoše
Fazuľová polievka podľa receptu starej mamy
Bravčové špízy
Domáci zemiakový chlebík
Bravčové na zelenine s cestovinou
Plnená morčacia roláda so syrom a špenátom
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie