Smažený losos a zemiakové ruže

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Smažený losos a zemiakové ruže
Kuchár/ka: Danula
videní 274
04.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Losos
40 ml Citrónová šťava (pokvapkať)
2 strúčik Cesnak (roztlačený)
1   Rozmarín (čerstvá vetvička)
1/2 ČL Soľ
Príloha:
Množstvo Ingrediencia
2 KgZemiaky
1 a pol ČLSoľ
1/2 ČLRozmarín (sušený mletý)
1/2 ČLSušený cesnak
1/2 PLMaslo
Postup prípravy pre Smažený losos a zemiakové ruže
  1. 1

    Mäso: Porcie lososa zo strany s kožou niekoľkokrát zvrchu narežeme a rozložíme na doštičku kožou dole, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odpočívať. Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme a smažíme na oleji s trochou masla, dvoma roztlačenými strúčiky cesnaku a vetvičkou čerstvého rozmarínu. Príloha: cca 2kg zemiakov (olúpať a umyť), soľ, mleté ​​sušený rozmarín, sušený cesnak, maslo.

  2. 2

    Zemiaky nakrájame na tenké plátky (môžeme použiť planžetové strúhadlo), osušíme v bavlnené utierke, vložíme do misy, posypeme soľou, rozmarínom a sušeným cesnakom (korenie možno zvoliť podľa chuti) a dôkladne premiešame. Potom niekoľko plátkov rozložíme na doštičku tak, aby sa ľahko prekrývali a zrolujeme, vznikne nám základ ružičky, ďalšie plátky prikladáme po obvode a pevne pridržujeme v prstoch. Čiastočne zmotanú ružičku vložíme do maslom vymasteného otvoru vo forme na muffiny, po obvode ešte z každej strany pár plátkov pristrčíme, aby bol otvor úplne naplnený.

  3. 3

    Pečieme asi 30 minút na 160 stupňov. Pred dopečením potrieme zvrchu rozpusteným maslom. Hotové ružičky opatrne vydlubneme z formy pomocou lyžice a vidličky, aby sa nám kvietky nerozpadli skôr ako je naaranžujeme na tanier.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Morčacie mäso na paprike s cestovinami
Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom
Syrové rohlíky ako slané pečivo
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
Červená kapusta s bravčovým karé
Roláda bez múky s ananasovo-kokosovým krémom
Nepečený BEBE koláč z kyslej smotany
Plnené gazdovské zemiaky
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf