Smažený losos a zemiakové ruže

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1163
04.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Losos
40 ml Citrónová šťava (pokvapkať)
2 strúčik Cesnak (roztlačený)
1   Rozmarín (čerstvá vetvička)
1/2 ČL Soľ
Príloha:
Množstvo Ingrediencia
2 KgZemiaky
1 a pol ČLSoľ
1/2 ČLRozmarín (sušený mletý)
1/2 ČLSušený cesnak
1/2 PLMaslo
Postup prípravy pre Smažený losos a zemiakové ruže
  1. 1

    Mäso: Porcie lososa zo strany s kožou niekoľkokrát zvrchu narežeme a rozložíme na doštičku kožou dole, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odpočívať. Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme a smažíme na oleji s trochou masla, dvoma roztlačenými strúčiky cesnaku a vetvičkou čerstvého rozmarínu. Príloha: cca 2kg zemiakov (olúpať a umyť), soľ, mleté ​​sušený rozmarín, sušený cesnak, maslo.

  2. 2

    Zemiaky nakrájame na tenké plátky (môžeme použiť planžetové strúhadlo), osušíme v bavlnené utierke, vložíme do misy, posypeme soľou, rozmarínom a sušeným cesnakom (korenie možno zvoliť podľa chuti) a dôkladne premiešame. Potom niekoľko plátkov rozložíme na doštičku tak, aby sa ľahko prekrývali a zrolujeme, vznikne nám základ ružičky, ďalšie plátky prikladáme po obvode a pevne pridržujeme v prstoch. Čiastočne zmotanú ružičku vložíme do maslom vymasteného otvoru vo forme na muffiny, po obvode ešte z každej strany pár plátkov pristrčíme, aby bol otvor úplne naplnený.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Omeleta plnená špenátom
Francúzke zemiaky
Kuracie na horčici s ryžou
Smažený losos a zemiakové ruže
Domáce cestoviny s brokolicovou omáčkou a kuracím mäsom
Rýchly linecký koláč
Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
Plnená zemiaková placka s kuracím mäsom
Kuracie rezne marinované v kyslej smotane a zemiakový šalát
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie