Kapor na masle so zemiakovým šalátom

slide
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Predpokladám, že kapríka v trojobale predstavovať nemusím. Snaď len pre tých, čo to neskúšali, nejlepší je smažený na masle. Predtým sa však osolý a pokvapká citrónom.

  • Krok 2.

    Teplý zemiakový šalát: cca 1kg zemiakov uvaríme v šupke, hneď schladíme, olúpeme a nakrájame ozdobným nožom alebo prejdeme cez kolečko ako na klasický šalát . Na oleji necháme zosklovatieť 2 nadrobno pokrájané väčšie cibule a hneď ešte teplé aj so zvyškom oleja pridáme k zemiakom. Potom prisypeme ešte asi 3 na kocky pokrájané sterilizované uhorky, pridáme 2 lyžičky plnotučnej horčice, trochu nálevu z uhoriek, soľ, korenie, cukor a ocot podľa chuti. Hovorí sa mu teplý, najskôr asi preto, že sa používajú teplé zemiaky a cibuľa, ale pokojne si ho môžete dať aj neskôr, keď vychladne. :-)

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.