Kapor na masle so zemiakovým šalátom

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1052
21.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Kapor (porciovaný)
1 Kg Zemiaky
2 KS Cibuľa
100 g Uhorky nakládané
3 PL Horčica
1 dl Šťava z kyslých uhoriek
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 PL Ocot (podľa chuti)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Kapor na masle so zemiakovým šalátom
  1. 1

    Predpokladám, že kapríka v trojobale predstavovať nemusím. Snaď len pre tých, čo to neskúšali, nejlepší je smažený na masle. Predtým sa však osolý a pokvapká citrónom.

  2. 2

    Teplý zemiakový šalát: cca 1kg zemiakov uvaríme v šupke, hneď schladíme, olúpeme a nakrájame ozdobným nožom alebo prejdeme cez kolečko ako na klasický šalát . Na oleji necháme zosklovatieť 2 nadrobno pokrájané väčšie cibule a hneď ešte teplé aj so zvyškom oleja pridáme k zemiakom. Potom prisypeme ešte asi 3 na kocky pokrájané sterilizované uhorky, pridáme 2 lyžičky plnotučnej horčice, trochu nálevu z uhoriek, soľ, korenie, cukor a ocot podľa chuti. Hovorí sa mu teplý, najskôr asi preto, že sa používajú teplé zemiaky a cibuľa, ale pokojne si ho môžete dať aj neskôr, keď vychladne. :-)

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cestoviny s kuracím mäsom a pórom
Kuracie plnené guličky
Uhorkový šalát
Domáci zemiakový guláš s klobásou
Bravčové mäso so salámou
Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
Švédske mäsové guľky
Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré
Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie