Rybie filé na masle a hrášku

Hodnotenie (5/5)
30
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Doma som týmto receptom zožal úspech, no priznám sa, aj mne to dobre padlo.Peter
Rybie filé na masle a hrášku
Kuchár/ka: Peter
videní 462
19.11.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Rybie filé
4 KS Zemiaky (nie veľké)
250 g Hrášok
1 KS Citrón
150 g Maslo
0.5 ČL Muškátový oriešok
1 PL Soľ (podľa chuti)
1 KS Cibuľa (menšia)
0.5 dl Olej olivový
1.5 dl Smotana na varenie
Postup prípravy pre Rybie filé na masle a hrášku
  1. 1

    Zemiaky si umyjeme osušíme a omastíme olivovým olejom a celé osolíme. Tie dáme na pekáč (na papier na pečenie) a pri 190 °C pečieme 60 minút. Pozor .. nechajte si miesto na ďalší menší pekáč s rybami. Ten dáme po 35. minútach.

  2. 2

    Filé (rozmrazené) nasolíme z každej strany a pokvapkáme citrónom. Tie opražíme na panvici pekne na masle cca 15-20 minút na miernom ohni

  3. 3

    Hráškové pyré pripravíme tak že si nadrobno nakrájame cibuľu a tu spražime v menšom hrnci na olivovom oleji (nespálte ju), Pridáme hrášok a pridáme cca deci vody, 1 čl soli a za občasného miešania varíme pokiaľ nezmäkne. Po cca 10 minútach som pridal smotanu na varenie a nechal ešte 2 minúty na plameni. Tyčovým mixérom som si hrášok rozmixujeme a pridáme muškátový oriešok (korenie). Dôkladne rozmiešame. Pyré si môžeme prepasírovať cez sitko aby bolo jemné.

Zdroj: RadVarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Muffiny
Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom
Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
Bravčový perkelt s haluškami
Nepečený BEBE koláč z kyslej smotany
Cuketové placky fit s tvarohovo-pizza dresingom
Sviečková na smotane
Šunka plnená zeleninou
Bravčové závitky so slaninou a ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf