Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
400 g | Rybie filé |
50 g | Maslo |
1 PL | Petržlenová vňať (ideálne čerstvá) |
2 štipka | Soľ |
1 KS | Citrón |
2 ČL | Bylinkové máslo |
0.5 dl | Olej |
Rybie filé umyjeme rozložíme na pekáč pokvapkáme citrónom, osolíme, a zalejeme olejom. Rybu v rúre pečieme pri 180°C a počas pečenia podlievame. Doba pečenia závisí od druhu ryby. pečieme do zlatistá. Ak niekomu vadí veľmi zápach z ryby môžme ešte predtým na močiť filé do mlieka na cca 15 minút opláchnuť a pripraviť na pečenie.
Inej miske necháme zmäknúť maslo a pridáme nasekanú petržlenovú vňať, lyžicu citrónovej šťavy, bylinkové maslo a trochu soli.