x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Pstruh s cesnakom a bylinkami

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : tinkinerecepty.sk
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 2 281 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cesnak olúpeme a prelisujeme. Bazalku s petržlenovou vňaťou jemne nasekáme a premiešáme s cesnakom a soľou. Nemiešané bylinky s cesnakom rozdelíme na 2 porcie.

  • Krok 2.

    Pstruhy dôkladne umyjeme v studenej vode, plutvy a hlavu môžme nechať nemusíme. Vnútrajšok každého pstruha pokvapkáme citrónom a vyplníme bylinkami s cesnakom. Na vyplnenie pstruhov použijeme jednu celú porciu byliniek s cesnakom. Potom pstruhy poprašíme múkou a krátko z oboch strán opečieme na masle.

  • Krok 3.

    Do druhej porcie byliniek s cesnakom pridáme asi 80 g masla a trocha strúhanky cca 2 PL. Vznikne nám hustá hmota.

  • Krok 4.

    Zapekaciu misu alebo plech vymastíme maslom a položíme do nej opečené pstruhy a každú rybu na povrchu potrieme hustou zmesou. Ryby potrieme výpekom z panvice a pokvapkáme citrónom a dáme zapiecť. Pečieme as 20-30 minút pri teplote 180°C.

  • Krok 5.

    Podávame s varenými zemiakmi.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.