Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Pstruh |
200 g | Maslo |
8 strúčik | Cesnak |
2 PL | Strúhanka |
1 zväzok | Petržlenová vňať |
1 ČL | Bazalka (podľa chuti) |
1 KS | Citrón |
  | Soľ |
  | Múka hladká |
Cesnak olúpeme a prelisujeme. Bazalku s petržlenovou vňaťou jemne nasekáme a premiešáme s cesnakom a soľou. Nemiešané bylinky s cesnakom rozdelíme na 2 porcie.
Pstruhy dôkladne umyjeme v studenej vode, plutvy a hlavu môžme nechať nemusíme. Vnútrajšok každého pstruha pokvapkáme citrónom a vyplníme bylinkami s cesnakom. Na vyplnenie pstruhov použijeme jednu celú porciu byliniek s cesnakom. Potom pstruhy poprašíme múkou a krátko z oboch strán opečieme na masle.