Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Losos |
120 g | Maslo |
1 ČL | Rasca |
1 KS | Citrón |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
250 ml | Smotana na varenie |
1 PL | Múka hladká |
1 hrsť | Bazalka (lístky) |
  | Soľ (podľa chuti) |
100 ml | Mlieko polotučné |
1 PL | Petržlenová vňať |
Skôr než začneme opekať lososa pripravíme si základ na bylinkovú omáčku. Petržlenovú vňať a lístky bazalky nasekáme na drobno. V malom množstve mlieka rozmiešame múku a smotanu.
Naporciovaného lososa pokvapkáme šťavou z citróna, jemne poprašíme múkou a dáme na panvicu s rozpraženým maslom. Maslo osolíme, posypeme rascou a opečieme rybu z oboch strán.
Na panvici po opečení lososa vlejeme bylinky, ktoré sme si predtým pripravili. Necháme zohriať a zalejeme mliekom. Ochutíme soľou a peprom.
Upečeného lososa polejeme bylinkovou omáčkou a ozdobíme plátkom citróna. Podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi.