Kapor na masle

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kapor na masle
Kuchár/ka: Mária
videní 1059
01.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Kapor
100 g Maslo
1.5 KS Citrón
300 g Zemiaky
1 balenie Mrazená zelenina (kľudne aj čerstva podľa vlastného výberu)
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Sušený cesnak
1 štipka Korenie na ryby
1 štipka Tymián
Postup prípravy pre Kapor na masle
  1. 1

    Očisteného kapra si narežeme na filety, ktoré cca 1 - 2 hodinky pred prípravou celého polejeme šťavou z jedného citróna. Pokiaľ je kapor starší, tak ho namočíme do mlieka aby vyšli z neho pachy. Odstaté filety opláchneme, osolíme okoreníme korením a sušeným cesnakom, z ľahka ešte pokvapkáme citrónom a dávame do panvičky, v ktorej sme si rozohriali maslo. Z prudka oprážime z oboch strán.

  2. 2

    Medzi časom si pripravime zemiaky - očistiíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a poukladáme na vymastený pekáč. Na ne si poukladáme oprážené filety kapra, pridáme na každú filetu plátok masla, nakrájanú cibuľku a zakryjeme alobalom. Vkladáme do vyhriatej rúry na cca 15 minút, potom okryjeme a ešte krátko dopekáme.

    foto receptu
  3. 3

    Na zvyšnom výpeku, kde sme opekali kapra si oprážime zeleninku, ktorú dochutíme korením a soľou a podlievaním vody krátko vydusíme. Hotové jedlo podávame s plátkom citróna.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
Kuracie rezne v cestíčku so syrovou omáčkou
Zeleninový šalát vhodný aj ako príloha
Špenátová polievka so smotanou
Schaumrolle alá MIMI
Halušky s kyslou kapustou
Dukátové buchtičky
Skvelý koláč Dvojfarebná kocka
Syrová omáčka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf