Kapor na masle

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 5182
01.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Kapor
100 g Maslo
1.5 KS Citrón
1   Cibuľka lahôdková
300 g Zemiaky
1 balenie Mrazená zelenina (kľudne aj čerstva podľa vlastného výberu)
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Sušený cesnak
1 štipka Korenie na ryby
1 štipka Tymián
Postup prípravy pre Kapor na masle
  1. 1

    Očisteného kapra si narežeme na filety, ktoré cca 1 - 2 hodinky pred prípravou celého polejeme šťavou z jedného citróna. Pokiaľ je kapor starší, tak ho namočíme do mlieka aby vyšli z neho pachy. Odstaté filety opláchneme, osolíme okoreníme korením a sušeným cesnakom, z ľahka ešte pokvapkáme citrónom a dávame do panvičky, v ktorej sme si rozohriali maslo. Z prudka oprážime z oboch strán.

  2. 2

    Medzi časom si pripravime zemiaky - očistiíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a poukladáme na vymastený pekáč. Na ne si poukladáme oprážené filety kapra, pridáme na každú filetu plátok masla, nakrájanú cibuľku a zakryjeme alobalom. Vkladáme do vyhriatej rúry na cca 15 minút, potom okryjeme a ešte krátko dopekáme.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Jahňací chrbát na rozmaríne so špenátom
Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
Langoše
Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
Grilované rebrá s cibuľkou
Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
Gazdovské cestoviny s nivou
Pečene zeleninové rizoto
Zeleninové francúzske zemiaky
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie