Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Kapor |
300 g | Zemiaky |
50 g | Maslo |
1 KS | Citrón |
1 štipka | Soľ |
1 štipka | Rasca |
0.5 balíček | Korenie na ryby |
1 štipka | Petržlenová vňať |
Kapra naporciujeme a pokvapkaného citrónom necháme trocha odležať. Medzi tým si očistíme a nakrájame zemiaky. Plátky zemiakov dáme na plech vymastený olejom, osolíme ich a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou.
Odstatého kapríka opláchneme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a poukladáme na zemiaky. Na každý kúsok kapra dáme ešte plátok masla.
Plech zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 minút. Potom alobal odkryjeme a necháme zapiecť ešte asi 10 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť :)