Pečený kapor na zemiakoch

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pečený kapor na zemiakoch
Kuchár/ka: Lívia
videní 1627
01.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Kapor
300 g Zemiaky
50 g Maslo
1 KS Citrón
1 štipka Soľ
1 štipka Rasca
0.5 balíček Korenie na ryby
1 štipka Petržlenová vňať
Postup prípravy pre Pečený kapor na zemiakoch
  1. 1

    Kapra naporciujeme a pokvapkaného citrónom necháme trocha odležať. Medzi tým si očistíme a nakrájame zemiaky. Plátky zemiakov dáme na plech vymastený olejom, osolíme ich a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Odstatého kapríka opláchneme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a poukladáme na zemiaky. Na každý kúsok kapra dáme ešte plátok masla.

  3. 3

    Plech zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 minút. Potom alobal odkryjeme a necháme zapiecť ešte asi 10 minút.

  4. 4

    Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť :)

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Lívia Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Pstruh s cesnakom a bylinkami
Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Struková mliečna polievka
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Bravčové medailóniky s hubami
Bryndzové pirohy
Bravčové na čiernom korení
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf