Pstruh na provensálsky spôsob

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 1 človeka
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 800
01.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Pstruh
0.5 KS Cuketa
6 KS Cherry paradajky
1   Olej olivový
50 g Maslo
2 KS Cibuľka lahôdková
1 KS Citrón
2 štipka Petržlenová vňať
1 štipka Soľ
2 štipka Provensálska zmes
1 KS Alobal
Postup prípravy pre Pstruh na provensálsky spôsob
  1. 1

    Ako prve si rybu dôkladne opláchneme v studenej vode aby sme na nej nemali "bordel" :) , následne necháme rybu oschnúť. Medzitým ako sa ryba "suší" si predhrejeme rúru na 180 stupňov, pripravíme si pekáč na ktorom si už rozprestrieme alobal. Rybu si položíme na pripravený pekáč, kedže ju chceme dobre ochutiť tak z vnútornej strany ( kde boli vnútornosti ryby ) si ju osolíme okoreníme Provensálskou bylinou zmesou ( dostať to kúpiť v obchode ) poprípade keď nemáte túto zmes použite samostatne bylinky ako je napríklad Rozmarín, Bazalka, Majorán, Tymian.

  2. 2

    Do vnútornej časti vložíme Petržlenovú vňať a pokvapkáme Olivovým olejom. Rybu otočíme a vrchnú stranu si narežeme malými zárezmi po celej dĺžke ryby ( stačia aj 3 - 4 zárezy), následne osolíme okoreníme a a pokvapkáme olivovým olejom. Na tuto vrchnú časť kde sme robili zárezy si položíme 2 malé plátky masla. Keď mame rybu pripravenú, preložíme alobal z každej strany aby sa nám ryba zavrela v alobale. Pekáč s rybou vložíme do predohriatej rúry a necháme ju tam plávať cca 10-15 minút pri 180 stupňov :)

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kokosové rezy
Tofu syr s pečenou zeleninou
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Domáci slepačí vývar
Cuketové rezy
Ľadová káva
Ovocný šalát
Omeleta plnená špenátom
Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie