listok
Beáta Bjaloňova

Porcií 2
Minút 60
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 1 801 x
Losos na ananáse a špargli

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Príprava netrvá dlho,takže si najskôr oredhrejeme rúru na 200°C. Umyjeme si filety lososa a osušíme. Nastriháme si dva kusy alobalu veľkosti takej,aby sme mohli doň zabalit lososa. Na obidva alobaly dame po jednom pláte ananásu hrúbky cca 2,3 CM ale mozte použiť aj kompót. Na plát položíme lososa, osolíme,okorenime. V menšej miske si roztopíme lyzicu masla, rozpučíme strúčiky cesnaku, pridáme 2 lyžice medu a štipku bazalky. Touto zmesou polejeme obe filety lososa a zabalíme alobalom.

  • Krok 2.

    Do predhriatej rury dám na pekac olobal s filetami a pečiem pri 200°C cca 15 min. Zatiaľ si odrežeme z koncov spargle 4 cm odspodu a dáme variť do vody.(ja som ju varila aj s 1aPL masla alebo mozte l n v osolenej) Varíme približne 7 min do zmaknutia. Po uvarení vlozte špargľu do ladovej vody alebo ju pod ňou trochu dlhšie oplachnite,aby si spargla zachovala peknu zelenú farbu.

  • Krok 3.

    Omáčku si pripravíme tam, že nad parou budeme miešať žĺtka s vývarom. Potom pridame trochu stavy z citróna, premiešame vsetko miešame cca5 min), odstavíme od pary a zahustime maslom. MnozMnož prispôsobte podla toho,aku chcete hustotu.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept