listok
Iveta Lapínová

Porcií 7
Minút 90
Náročnosť Nízka

(4.88 / 5)
Videné: 3 686 x
Hokkaido krémová polievka

Komentár kuchára

Jesenné polievočky sú výborné na chuť, na zohriatie a sú aj krásne na pohľad..... Veď hrajú farbami jesene


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Tekvicu zbavíme jadierok, pokrájame na kocky aj so šupkou a orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme nakrájanú šalotku /pór /, cesnak a ešte pár minút spolu restujeme.

  • Krok 2.

    Potom zalejeme vývarom, pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, pridáme soľ, korenie a pomaly varíme, na miernom ohni. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky a tekvica mäkké.

  • Krok 3.

    Teraz všetko rozmixujeme, ponorným mixérom, až do jemna. Vrátime na oheň, dolejeme smotanu, prichutíme troškou strúhaného muškátového orieška a premiešame.

  • Krok 4.

    Necháme povariť 2 minúty a odstavíme. Na koniec pridáme plátok masla, necháme ho voľne rozpustiť, až potom premiešame..... Pred podávaním zamiešame tekvicový olej.

  • Krok 5.

    Polievku môžme podávať aj s pečivom, či krutónkami...

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept