Hokkaido krémová polievka

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 7 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jesenné polievočky sú výborné na chuť, na zohriatie a sú aj krásne na pohľad..... Veď hrajú farbami jeseneIveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 361
05.10.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1/2 KS Tekvica hokkaido (s kožou, bez jadier)
4 KS Zemiaky
2 KS Cibuľa šalotka (alebo 5 cm bielej časti póru )
2 strúčik Cesnak
  Soľ (podľa chuti)
  Korenie (podľa chuti)
  Muškátový oriešok (podľa chuti)
3 PL Olej olivový
1 PL Olej tekvicový
1,5 dl Sladká smotana
1 plátok Maslo
3 l Zeleninový vývar
Postup prípravy pre Hokkaido krémová polievka
  1. 1

    Tekvicu zbavíme jadierok, pokrájame na kocky aj so šupkou a orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme nakrájanú šalotku /pór /, cesnak a ešte pár minút spolu restujeme.

  2. 2

    Potom zalejeme vývarom, pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, pridáme soľ, korenie a pomaly varíme, na miernom ohni. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky a tekvica mäkké.

  3. 3

    Teraz všetko rozmixujeme, ponorným mixérom, až do jemna. Vrátime na oheň, dolejeme smotanu, prichutíme troškou strúhaného muškátového orieška a premiešame.

  4. 4

    Necháme povariť 2 minúty a odstavíme. Na koniec pridáme plátok masla, necháme ho voľne rozpustiť, až potom premiešame..... Pred podávaním zamiešame tekvicový olej.

  5. 5

    Polievku môžme podávať aj s pečivom, či krutónkami...

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Morčacie stehno na zeleninke
Bolonské špagety alá MIMI
Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
Zeleninové rizoto s kuracím mäsom
Morčacie soté špeciál
Klasický uhorkový šalát
Palacinky
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom
Hovädzie mäso na mrkve
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie