Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1/2 KS | Tekvica hokkaido (s kožou, bez jadier) |
4 KS | Zemiaky |
2 KS | Cibuľa šalotka (alebo 5 cm bielej časti póru ) |
2 strúčik | Cesnak |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Korenie (podľa chuti) |
  | Muškátový oriešok (podľa chuti) |
3 PL | Olej olivový |
1 PL | Olej tekvicový |
1,5 dl | Sladká smotana |
1 plátok | Maslo |
3 l | Zeleninový vývar |
Tekvicu zbavíme jadierok, pokrájame na kocky aj so šupkou a orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme nakrájanú šalotku /pór /, cesnak a ešte pár minút spolu restujeme.
Potom zalejeme vývarom, pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, pridáme soľ, korenie a pomaly varíme, na miernom ohni. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky a tekvica mäkké.