Krémová tekvicová polievka hokkaido

Hodnotenie (4.9/5)
7
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Ďalšia vynikajúca polievočka a čím ďalej obľúbenejšia je polievka z tekvice.... Napríklad z tekvice Hokaido.... Je krásne jemná, má úžasnú maslovo zeleninovú chuť a tiež sa dá rôzne kombinovať.... Moja dnešná je kombinácia tekvice Hokaido, mrkvy a zemiakov, tým pádom sa vyhnete zahusťovaniu múkou a máte pred sebou zdravú zeleninovú polievku, ktorá poteší oko aj žalúdok. A človek má hneď lepšiu náladuIveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 389
20.11.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Tekvica hokkaido
3 KS Mrkva
2 KS Zemiaky
1 KS Cibuľa šalotka
1 a 1/2 dl Smotana na šľahanie
3 PL Olej olivový
1 kocka Zeleninový bujón
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
pár kvapiek   Olej tekvicový (nie je podmienkou)
Postup prípravy pre Krémová tekvicová polievka hokkaido
  1. 1

    Recept je na 3 l polievky Tekvicu, mrkvu a zemiaky, šalotku ošúpeme, pokrájame a pomaly restujeme na oleji. Stačí asi 5 minút, potom zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu, soľ a korenie a necháme pomaly variť.

  2. 2

    Keď máme mäkké aj zemiaky, všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, minútku ešte necháme povrieť a odstavíme.

  3. 3

    Podávame s opečeným starším pečivom, opraženými tekvicovými semienkami a môžme ju pokvapkať pár kvapkami tekvicového oleja. Takto pripravenú polievku môžme podávať ako teplé predjedlo, alebo ľahkú večeru, po ktorej budete mat určite iba ľahké, maslové sny :)

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bravčové kocky s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou
Banánovo čučoriedkové toasty
Plnená paprika
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Kuracie na paprike s cestovinami
Pečené jahňacie rebierka na mede v brusnicovej omáčke
Grilované sendviče s rozmarínovými steakmi
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Špenátové halušky s tromi druhmi syra
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf