listok
Iveta Lapínová

Porcií 6
Minút 60
Náročnosť Nízka

(4.38 / 5)
Videné: 7 848 x
Krémová tekvicová polievka hokkaido

Komentár kuchára

Ďalšia vynikajúca polievočka a čím ďalej obľúbenejšia je polievka z tekvice.... Napríklad z tekvice Hokaido.... Je krásne jemná, má úžasnú maslovo zeleninovú chuť a tiež sa dá rôzne kombinovať.... Moja dnešná je kombinácia tekvice Hokaido, mrkvy a zemiakov, tým pádom sa vyhnete zahusťovaniu múkou a máte pred sebou zdravú zeleninovú polievku, ktorá poteší oko aj žalúdok. A človek má hneď lepšiu náladu


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Recept je na 3 l polievky Tekvicu, mrkvu a zemiaky, šalotku ošúpeme, pokrájame a pomaly restujeme na oleji. Stačí asi 5 minút, potom zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu, soľ a korenie a necháme pomaly variť.

  • Krok 2.

    Keď máme mäkké aj zemiaky, všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, minútku ešte necháme povrieť a odstavíme.

  • Krok 3.

    Podávame s opečeným starším pečivom, opraženými tekvicovými semienkami a môžme ju pokvapkať pár kvapkami tekvicového oleja. Takto pripravenú polievku môžme podávať ako teplé predjedlo, alebo ľahkú večeru, po ktorej budete mat určite iba ľahké, maslové sny :)

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept