Krémová tekvicová polievka hokkaido

slide
  • Porcie: 6
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Iveta Lapinová
(4.86 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Ďalšia vynikajúca polievočka a čím ďalej obľúbenejšia je polievka z tekvice.... Napríklad z tekvice Hokaido.... Je krásne jemná, má úžasnú maslovo zeleninovú chuť a tiež sa dá rôzne kombinovať.... Moja dnešná je kombinácia tekvice Hokaido, mrkvy a zemiakov, tým pádom sa vyhnete zahusťovaniu múkou a máte pred sebou zdravú zeleninovú polievku, ktorá poteší oko aj žalúdok. A človek má hneď lepšiu náladu


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Recept je na 3 l polievky Tekvicu, mrkvu a zemiaky, šalotku ošúpeme, pokrájame a pomaly restujeme na oleji. Stačí asi 5 minút, potom zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu, soľ a korenie a necháme pomaly variť.

  • Krok 2.

    Keď máme mäkké aj zemiaky, všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, minútku ešte necháme povrieť a odstavíme.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.