Cuketová krémová polievka

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Cuketa má veľmi dobrú sezónu a dá sa použiť snáď na tisíc spôsobov... Prílohy, šaláty, hlavné jedlo.... No teraz som ju použila do polievky. Je to ľahká letná polievka, s krutónkami a trochou syra celkom stačí aj ako hlavné jedlo, navyše som zistila, že sa dá konzumovať ako teplá, tak aj studená.... Každému podľa chutiIveta
Cuketová krémová polievka
videní 285
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
700 g Cuketa (bez jadierok, aj s kožou)
2 strúčik Cesnak
3-4 KS Zemiaky
2 l Pitná voda (alebo zeleninového vývaru)
1 KS Cibuľa
1 balenie Sladká smotana
1 plátok Maslo
3 PL Olej
1 KS Rožok
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Syr (podľa chuti)
Postup prípravy pre Cuketová krémová polievka
  1. 1

    Cibuľku nakrájame, cuketu umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame, tak isto aj cesnak. Všetko spolu restujeme na oleji asi 5 minút.

  2. 2

    Potom zalejeme vodou, alebo vývarom, jemne osolíme, privedieme ku varu a potom pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Pomaly varíme do zmaknutia zeleniny a zemiakov.

  3. 3

    Zemiaky pridávam preto, lebo nezahustujem múkou. Takto všetko uvarené rozmixujeme ponorným mixérom, zalejeme smotanou a jemne ešte povaríme, odstavíme a pridáme plátok masla.

  4. 4

    Rožok nakrájame a bez tuku opečieme na panvici, ešte horúce servírujeme na polievku a obložíme syrom

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Filet na kôprovej omáčke
Zapekaný karfiol
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Maďarský guľáš
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Bryndzová nátierka
Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
Kuracie prsia plnené paradajkami a syrom
Gazdovské cestoviny s nivou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf