listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľu a papriku nakrájame na drobno, restujeme na tuku. Mleté mäsko prstami rozdrobíme a pridáme k cibuľovému základu. Chvíľu restujeme spolu, pridáme soľ, korenie, rascu a papriku. Necháme restovať vo vlastnej šťave, prikryté asi 10 minút a potom podlejeme vodou tak, aby bolo mäso zaliate.

  • Krok 2.

    Takto do môžme dusiť aj dve hodinky. Mäso je jemné, zelenina sa rozvarí a dá polievke tú správnu chuť. Ak chceme polievku viac zahustiť, pridáme zemiak, nastruhaný na kašu, ďalej pridáme paradajkový pretlak /nemusí byť /, na štvrtky nakrájame paradajky a povaríme ešte asi 10 minút.

  • Krok 3.

    Do hotovej polievky, už na tanieri pridávame halušky, alebo varené zemiaky, môžu byť aj široké rezance...

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept