Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami
Kuchár/ka: Iveta
videní 95
07.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
300 g Hovädzie mäso (mleté, alebo miešané pol na pol s bravčovým)
1 KS Cibuľa (veľká)
1/2 KS Paprika zelená (čerstvá)
2-3 KS Cherry paradajky
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Rasca (podľa chuti)
  Červená paprika sladká (podľa chuti)
1 PL Paradajkový pretlak
4 PL Olej (alebo 1 PL masti)
Postup prípravy pre Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami
  1. 1

    Cibuľu a papriku nakrájame na drobno, restujeme na tuku. Mleté mäsko prstami rozdrobíme a pridáme k cibuľovému základu. Chvíľu restujeme spolu, pridáme soľ, korenie, rascu a papriku. Necháme restovať vo vlastnej šťave, prikryté asi 10 minút a potom podlejeme vodou tak, aby bolo mäso zaliate.

  2. 2

    Takto do môžme dusiť aj dve hodinky. Mäso je jemné, zelenina sa rozvarí a dá polievke tú správnu chuť. Ak chceme polievku viac zahustiť, pridáme zemiak, nastruhaný na kašu, ďalej pridáme paradajkový pretlak /nemusí byť /, na štvrtky nakrájame paradajky a povaríme ešte asi 10 minút.

  3. 3

    Do hotovej polievky, už na tanieri pridávame halušky, alebo varené zemiaky, môžu byť aj široké rezance...

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Langoše
Kuracie Stroganov, pečené zemiaky a ryža
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny s kuracím mäsom a pórom
Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert
Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
Kuracie prsia plnené špenátom
Kurací mletý rezeň chrumkavý
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf