listok
Iveta Lapínová

Porcií 10
Minút 120
Náročnosť Nízka

(4.4 / 5)
Videné: 21 212 x
Výborný domáci kurací kohútí vývar

Komentár kuchára

Recept na kurací, kohútí vývar... Najlepšie mäsko na vývar je z domáceho chovu, viem však, že nie každý má tú možnosť. V tom prípade treba hľadať kvalitnejšie mäsko v dobrom mesiarstve.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäsko umyjeme a vložíme do hrnca s vodou, privedieme do varu a potom varíme pomaličky, na veľmi miernom ohni, najlepšie 4-5 hodín. Potom vložíme k mäsu aj očistenú zeleninu, z póru len bielu časť v celku, zelenú časť odložíme bokom. Potom vývar osolíme, pridáme celé korenie a varíme do zmäknutia zeleniny.

  • Krok 2.

    Vtedy je polievočka hotová, môžme ju precediť do iného hrnca, polievka bude ešte čistejšia. Mäsko a zeleninu pokrájame, pokrájame aj zvyšný pór. Polievku podávame s vyvarenou zeleninou, s mäsom, môžme pridať uvarené rezance a na tanieri posypeme zeleným pórom.

  • Krok 3.

    Kto má rád pikantnejšie, môže si pridať trochu čerstvého chilli.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept