Výborný domáci kurací kohútí vývar

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Recept na kurací, kohútí vývar... Najlepšie mäsko na vývar je z domáceho chovu, viem však, že nie každý má tú možnosť. V tom prípade treba hľadať kvalitnejšie mäsko v dobrom mesiarstve.Iveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 3157
15.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1/2 KS Kura celé (sliebka alebo kohút)
8 l Pitná voda
cca 1 Kg Koreňová zelenina
1/2 KS Pór
1 KS Cibuľa
1/4 KS Kel (a môže byť aj pár ružičiek karfiolu)
1-3 ČL Soľ (podľa chuti)
8 KS Čierne korenie (guličiek)
Postup prípravy pre Výborný domáci kurací kohútí vývar
  1. 1

    Mäsko umyjeme a vložíme do hrnca s vodou, privedieme do varu a potom varíme pomaličky, na veľmi miernom ohni, najlepšie 4-5 hodín. Potom vložíme k mäsu aj očistenú zeleninu, z póru len bielu časť v celku, zelenú časť odložíme bokom. Potom vývar osolíme, pridáme celé korenie a varíme do zmäknutia zeleniny.

  2. 2

    Vtedy je polievočka hotová, môžme ju precediť do iného hrnca, polievka bude ešte čistejšia. Mäsko a zeleninu pokrájame, pokrájame aj zvyšný pór. Polievku podávame s vyvarenou zeleninou, s mäsom, môžme pridať uvarené rezance a na tanieri posypeme zeleným pórom.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
Dukátové buchtičky
Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Hlivový perkelt
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Jednoduchý jahodový koláč
Kurací perkelt s haluškami
Špagety po španielsky
Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie