Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Konzerva | Cícer |
1 KS | Zemiaky (väčší) |
1 KS | Cibuľa šalotka (môže byť aj pór) |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1/3 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
3 PL | Olej |
1 plátok | Maslo |
  | Chlieb (na opečenie) |
1 kelímok | Sladká smotana (200ml) |
Šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji, pridáme cícer z konzervy aj so šťavou. Zemiak ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k ciceru. Pridáme ešte asi pol litra vody a na miernom ohni varíme do mäkka.
Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme sladkú smotanu a krátko povaríme. Polievku odstavíme a keď už nevrie, pridáme plátok masla, necháme ho voľne rozpustiť a potom polievku premiešame.