Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Nina Karol
videní 1203
07.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
  Bravčové mäso
200 g Párky
100 g Slanina (údená)
40 g Múka hladká
500 g Zemiaky
200 g Mrkva
  Cibuľa
1 strúčik Cesnak
4 KS Paradajka
  Bravčová masť
  Majorán
  Čierne korenie mleté
  Rasca mletá
  Červená paprika sladká
0,5 l Hovädzí vývar (môže byť aj z bujónu)
Postup prípravy pre Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom
  1. 1

    Najskôr si nachystáme cibuľu a slaninu. Obe nakrájame na malé kúsky. Väčší hrniec položíme na stredný oheň. Rozpustíme v ňom bravčovú masť a dobre rozohrejeme. Nakrájanú slaninku a cibuľu hodíme do hrnca a začneme pražiť.Potom pridáme kúsky bravčového mäsa a všetko spolu opražíme.

  2. 2

    Keď je i bravčové mäso zatiahnuté, zaprášime základ gulašovej polievky múkou a mletou červenou paprikou. Chvíľku poriadne premiešavame a zalejeme hovädzím vývarom. Necháme asi 5 minút povariť. Pridáme blanšírované a nakrájané paradajky. Tento základ gulášovej polievky osolíme, pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku, majorán a čerstvo namleté čierne korenie.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Nina Karol

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Cuketové krokety so zemiakovou kašou
Pikantný segedínsky guláš
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Cuketové rezy
Zeleninové rizoto s kuracím mäsom
Klasický ale výborný vyprážaný syr so zemiakmi
Pečené lekvárové buchty
Morčacie na smotane
Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie