Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
  | Bravčové mäso |
200 g | Párky |
100 g | Slanina (údená) |
40 g | Múka hladká |
500 g | Zemiaky |
200 g | Mrkva |
  | Cibuľa |
1 strúčik | Cesnak |
4 KS | Paradajka |
  | Bravčová masť |
  | Majorán |
  | Čierne korenie mleté |
  | Rasca mletá |
  | Červená paprika sladká |
0,5 l | Hovädzí vývar (môže byť aj z bujónu) |
Najskôr si nachystáme cibuľu a slaninu. Obe nakrájame na malé kúsky. Väčší hrniec položíme na stredný oheň. Rozpustíme v ňom bravčovú masť a dobre rozohrejeme. Nakrájanú slaninku a cibuľu hodíme do hrnca a začneme pražiť.Potom pridáme kúsky bravčového mäsa a všetko spolu opražíme.
Keď je i bravčové mäso zatiahnuté, zaprášime základ gulašovej polievky múkou a mletou červenou paprikou. Chvíľku poriadne premiešavame a zalejeme hovädzím vývarom. Necháme asi 5 minút povariť. Pridáme blanšírované a nakrájané paradajky. Tento základ gulášovej polievky osolíme, pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku, majorán a čerstvo namleté čierne korenie.