Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Cibuľa |
2 KS | Bobkový list |
250 ml | Smotana na varenie |
500 ml | Vývar |
1 Konzerva | Šošovica (v slanom náleve) |
4 KS | Zemiaky |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
0.5 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
0.5 PL | Múka hladká |
3 KS | Párky |
1 KS | Klobása |
4 KS | Vajce (na tvrdo) |
Suroviny 1 cibuľka, bobkové listy, smotana na varenie, vývar, soľ, korenie, 4 zemiaky, trošku masti, šošovica ja používamv z plechovky v slanom náleve ale môže byť aj obyčajná.. no treba namočiť a na dochutenie ocot.
Cibulku nakrájame na drobno, speníme na masti, pridáme na male kocky nakrájané zemiaky, korenie, bobkový list podlejeme vývarom dusíme kým nezmaknu pridáme šošovicu zvarime v smotane si rozmiešame pol. lyžicu hl. múky na zahustenie prívarku a vylejeme to do hrnca znova zvarime a dochutíme octom podľa chuti podávame z opečeným parkom, klobaskou a vajkom