Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Tekvica hokkaido |
1 KS | Cibuľa šalotka |
2 strúčik | Cesnak |
50 g | Maslo |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 štipka | Čierne korenie (podľa chuti) |
1 PL | Olej olivový |
1 l | Zeleninový vývar (cca) |
1 KS | Zázvor |
0.5 ČL | Koriander |
Tekvicu (celú) posolíš a pokoreníš pokvapkáš s olivovým olejom a šup do predhriatej rúry, na 180 °C (1 hodina). Šalotku s 2 strúčikmi cesnaku orestuješ na masle, posolìš a okoreníš. Teraz to podleješ so zeleninovým vývarom. Už len pridáš upečenú očistenú tekvicu ( a nakrájanú na kocky). Pridáme kúsok nastrúhaného zázvoru a troška koriandru. Celé to prevaríš, potom to rozmixuješ, pridáš smotanu a trošku masla na zjemnenie. Pomarančovú šťavu pridáme podľa chuti.