Tekvicová polievka

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tekvicu vypestujeme asi takmer všade a tiež je z nej výborná polievka môžem len odporúčiť.Deni
Tekvicová polievka
Kuchár/ka: Deni
videní 188
27.07.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 Kg Tekvica maslová (ideálne hokaido)
1 KS Cibuľa
0.5 dl Olej olivový
1 ČL Soľ
0.8 l Kurací vývar
250 ml Smotana na šľahanie
1 PL Včelí med
Postup prípravy pre Tekvicová polievka
  1. 1

    Prehrejte rúru na 220°C. Tekvicu umyjeme a rozrežeme na polovicu a vyberieme semiačka. Následne tekvicu dáme na plech vyložený papierom na pečenie a rozrezanou stranou hore. Vedľa položíme aj cibuľu (nelúpanú), potrieme olejom, posypeme soľou a pečieme 55-60 minút.

  2. 2

    Potom dáme zmeknutú tekvicu spolu s kúskami olúpanej cibule a 250 ml kuracieho vývaru do mixéru a rozmixujeme do hladka. Potom zmes prelejeme do hrnca, vlejeme zbytok vývaru, smotanu a med. Spoločne to všetko zohrejeme, necháme zovrieť a osolíme podľa chuti.

  3. 3

    Hotovú polievku môžme podávať s obľúbeným pečivom.

Zdroj: domarada.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Domáci KINDER mliečny rez
Švédske mäsové guľky
Uhorkový šalát
Chrumkavé hranolky so syrom a slaninkou
Syrová omáčka
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Zapekané gyros s cestovinami
Jánošíkov tanier
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf