Syrová polievka

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Syrová polievka
Kuchár/ka: Mária
videní 313
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
50 g Maslo
1 KS Cibuľa
1 kocka Zeleninový bujón
3 strúčik Cesnak
5 KS Zemiaky
3 balenie Tavený syr (napr. črievka)
1 štipka Soľ (podľa potreby)
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Petržlenová vňať
2 dl Mlieko
2 PL Múka hladká
Postup prípravy pre Syrová polievka
  1. 1

    Ako prvú si pripravíme zápražku a to tým, že v hrnci roztopíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, trocha opražíme, jemne poprášime hladkou múkou a oprážime. Ak má zápražka hnedastú farbu, zalejeme ju vodou a pridáme zeleninový bujón. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zeleninu, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme.

  2. 2

    Keď sú zemiaky mäkké pridáme syr. Je potrebné dať aspoň jedno črievko a dve kocky, no variantu a druh syra si môžete zvoliť sami. Necháme rozpustiť syr v polievke a opatrne rozmixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám bude zdať polievka málo krémová a málo hustá, zahustíme zátrepkou z cca 2dcl mlieka a 1 - 2 PL hladkej múky.

  3. 3

    Dobre prevaríme a na záver dochutíme petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať aj s krutónmi.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Čevapčiči s opekanými zemiakmi
Kurča s plnkou a zemiakmi
Šampiňónová omáčka
Cestovinový šalát
Domáce Housky alebo žemle
Cuketové rezy
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Skvelý segedínsky guláš s knedľou
Červená kapusta s bravčovým karé
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf