Hrášková polievka

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 1078
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
5 KS Zemiaky
1 balenie Hrášok mrazený (alebo čerstvý 450g)
1 KS Cibuľa
250 ml Smotana na varenie
2 PL Múka hladká
0.5 kocka Zeleninový bujón
1 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Vegeta
Postup prípravy pre Hrášková polievka
  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca, napustíme vodu (nie do plná), osolíme a varíme. Keď sú takmer mäkké, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Vysypeme hrášok, hodíme pol kocky zeleninového bujónu, trocha vegety, málinko čierneho mletého korenia a varíme ešte chvíľku. Keď sú zemiaky úplne mäkké, môžeme si pomocou sitka alebo naberačky s dierkami odobrať pár zemiakov a hrášku.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme mlieko, za stáleho miešania krátko povaríme a následne rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Smotanu rozmiešame s hladkou múkou a pomaly vylievame do polievky. Necháme prevrieť, samozrejme miešame aby nám neprihorela a tesne pred koncom vysypeme pár zemiaky a hrášok, ktoré sme si vybrali pred rozmixovali.

  3. 3

    Podávame s krutónmi alebo s krajcom chleba.

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bratislavské pliecko s cestovinami
Zemiakovo klobásový špíz
Čínsky kurací plátok a kuskus so zeleninou
Kuracie na paprike s haluškami
Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
Kuracie prsia (soté) s hráškom, kukuricou a ryžou
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Teľacie kocky na majoráne s cestovinami
Pudingové rezy s kyslou smotanou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie