listok
Peter Lauf

Porcií 4
Minút 40
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 4 103 x
Hrášková polievka
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca, napustíme vodu (nie do plná), osolíme a varíme. Keď sú takmer mäkké, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Vysypeme hrášok, hodíme pol kocky zeleninového bujónu, trocha vegety, málinko čierneho mletého korenia a varíme ešte chvíľku. Keď sú zemiaky úplne mäkké, môžeme si pomocou sitka alebo naberačky s dierkami odobrať pár zemiakov a hrášku.

  • Krok 2.

    Do hrnca nalejeme mlieko, za stáleho miešania krátko povaríme a následne rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Smotanu rozmiešame s hladkou múkou a pomaly vylievame do polievky. Necháme prevrieť, samozrejme miešame aby nám neprihorela a tesne pred koncom vysypeme pár zemiaky a hrášok, ktoré sme si vybrali pred rozmixovali.

  • Krok 3.

    Podávame s krutónmi alebo s krajcom chleba.

  • Celý postup nájdeš SEM

Kuchár/ka

chef

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept