Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
5 KS | Zemiaky |
1 fľaša | Fazuľa struková (nakladaná) |
1 KS | Cibuľa |
2 PL | Múka hladká |
200 ml | Smotana na varenie |
200 ml | Mlieko |
1 ČL | Soľ |
4 KS | Bobkový list |
1 PL | Ocot (podľa chuti) |
Na kocky nakrájané zemiaky dáme variť. Osolíme ich, dáme asi 3-4ks bobkového listu a varíme do polomäkká. Pridáme strukovú fazuľu, pokiaľ je nakladaná v náleve, vylejeme aj nálev a pridáme aj na drobno nakrájanú cibuľu.
Ak máme mäkké zemiaky aj fazuľu, zahustíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali polohrubú múku a smotanu na varenie. Necháme zovrieť a podľa chuti dochutíme octom.