Frankfurtská polievka

Mária Fiľakovská

Porcií 6
Minút 40
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 15 706 x
slide
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Komentár kuchára

Výborná Frankfurtská polievka s párkom ako od maminky :) Robievame ju pomerne často, je u nás naozaj obľúbená


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Očistené zemiačky nakrájame na kocky a dáme variť do vody, osolíme a necháme variť. Keď sú polomäkké na druhom nejakom menšom kastroliku alebo panvičke si začneme pripravovať zápražku nasledovným spôsobom.

  • Krok 2.

    Dáme rozohriať masť, do ktorej pridáme nakrájanú cibuľku. Trocha ju spražíme a pridáme hladkú múku. Kúsoček ešte popražíme a keď chytá múka hnedastú farbu, pridáme sladkú mletú papriku, premiešame ( pozor aby nám nezhorela) a zalejeme vodou. Necháme zovrieť a následne vylejeme do hrnca k zemiakom. Prihodíme trocha celého čierneho korenia, dobre premiešame a dovaríme.Úplne pred koncom pridáme na kocky nakrájané zvlášť opražené špekáčky alebo párky a majorán.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept