Frankfurtská polievka

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Frankfurtská polievka
Kuchár/ka: Mária
videní 1216
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
7 KS Zemiaky
1 KS Cibuľa
4 KS Špekáčky
50 g Bravčová masť
2 PL Múka hladká
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 štipka Čierne korenie (najlepšie celé korenie)
1 ČL Červená paprika sladká
1 štipka Majorán
Postup prípravy pre Frankfurtská polievka
  1. 1

    Očistené zemiačky nakrájame na kocky a dáme variť do vody, osolíme a necháme variť. Keď sú polomäkké na druhom nejakom menšom kastroliku alebo panvičke si začneme pripravovať zápražku nasledovným spôsobom.

  2. 2

    Dáme rozohriať masť, do ktorej pridáme nakrájanú cibuľku. Trocha ju spražíme a pridáme hladkú múku. Kúsoček ešte popražíme a keď chytá múka hnedastú farbu, pridáme sladkú mletú papriku, premiešame ( pozor aby nám nezhorela) a zalejeme vodou. Necháme zovrieť a následne vylejeme do hrnca k zemiakom. Prihodíme trocha celého čierneho korenia, dobre premiešame a dovaríme.Úplne pred koncom pridáme na kocky nakrájané zvlášť opražené špekáčky alebo párky a majorán.

  3. 3

    K polievke môžeme podávať chlieb alebo rožky

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Grilované rebrá s cibuľkou
Medový krémeš špeciál
Švédske morčacie závitky s ryžou
Bravčové rizoto
Zapekaný karfiol
Fazuľky na smotane
Zapekané fussilli s brokolicou a sherry paradajkami
Pečené jahňacie rebierka na mede v brusnicovej omáčke
Zapekaná cuketa s ryžou a mletým mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf