Frankfurtská polievka

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Frankfurtská polievka
videní 1574
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
7 KS Zemiaky
1 KS Cibuľa
4 KS Špekáčky
50 g Bravčová masť
2 PL Múka hladká
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 štipka Čierne korenie (najlepšie celé korenie)
1 ČL Červená paprika sladká
1 štipka Majorán
Postup prípravy pre Frankfurtská polievka
  1. 1

    Očistené zemiačky nakrájame na kocky a dáme variť do vody, osolíme a necháme variť. Keď sú polomäkké na druhom nejakom menšom kastroliku alebo panvičke si začneme pripravovať zápražku nasledovným spôsobom.

  2. 2

    Dáme rozohriať masť, do ktorej pridáme nakrájanú cibuľku. Trocha ju spražíme a pridáme hladkú múku. Kúsoček ešte popražíme a keď chytá múka hnedastú farbu, pridáme sladkú mletú papriku, premiešame ( pozor aby nám nezhorela) a zalejeme vodou. Necháme zovrieť a následne vylejeme do hrnca k zemiakom. Prihodíme trocha celého čierneho korenia, dobre premiešame a dovaríme.Úplne pred koncom pridáme na kocky nakrájané zvlášť opražené špekáčky alebo párky a majorán.

  3. 3

    K polievke môžeme podávať chlieb alebo rožky

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Filet z lososa na hráškovom pyré
Pečený bravčový bôčik
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Langoše z jogurtového cesta
Morčací steak s cuketou
Losos s hráškovým kuskusom
Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Kurací perkelt s haluškami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf