listok
Peter Lauf

Porcií 14
Minút 200
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 1 702 x
Kotlíková kapustnica

Komentár kuchára

Mám s kamošom takú tradíciu, že vždy na Mikuláša (my ho voláme pri tejto príležitosti Joulupukki) varíme kotlíkový guláš. Tento ročník sme sa ale odvážili pre kotlíkovú kapustnicu. Výsledok bol nad očakávania. Tradične nám ženy urobili hriatô aby sme nepomrzli pri -10°C :) Dobrú chuť


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    To kotla dáme masť, ak je rozpustená a dobre zohriata.. pridáme nakrájanú cibuľu. Ak cibuľa zosklovatie (dáme si na chlieb trochu - odporúčam) pridáme kyslú kapustu. Mali sme už hotovú (u nás) Švábovskú kapustu ktorá bola dochutená (soľ, rasca, bobkový list, čierne korenie - guličky). Dochutenou kapustou nám odpadá to dochucovať zvlášť. Pridáme vodu (ak už vrie, tak vriacu) tak aby to malo konzistenciu ako na foto (u nás cca 4l)

  • Krok 2.

    Po cca polhodinke pridáme klobásky rozrezané na poly a koleno. To že sú údené a s paprikou nám pustí jednak farbu, ale aj skvelú chuť. Po ďalšej cca polhodine pridávame na kocky nakrájané zemiaky a pred finišom huby. Ak máte sušené hríby a podobne, odporúčam aspoň hodinkou predtým namočiť do vody. My sme ich nemali, tak pomohli čerstvé šampiňóny.

  • Krok 3.

    Celkovo sa nám kapustnica varila cca 3 hodinky aj niečo. Podávame s čerstvým pečivom a kyslú smotanou.

  • Celý postup nájdeš SEM

Kuchár/ka

chef

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept