x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Krémová cesnaková polievka s pórom a zemiakmi.

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Marian Vejcik
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Moja obľúbená cesnačka, trochu ina ako v reštike. Nerád varím podľa kuchárskych knižiek, tak gramáže volím podľa chuti.

Videné: 529 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Do hrnca vlejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, pór a sušený tymián/rozmarín, a občas miešajte kym cibula s pórom nezmäkú. Pridajte cesnak a znížte oheň na minimum. Varíme domäkka asi 15 minút.

  • Krok 2.

    Nakrájajte zemiaky a pridajte ich do hrnca spolu s kuracím vývarom. Dochutíme soľou a korením podla chuti, dusíme 25 – 30 minút.

  • Krok 3.

    Jemne zohrejte smotanu, pridajte ju do hrnca, dobre premiešajte a potom rozšľahajte v mixéri, alebo použite tyčový mixér priamo v hrnci.

  • Krok 4.

    Nasekajte hojne petržlenovú, alebo zelerovú vňať a vsypte ju do hotovej polievky, v horúcej polievke vňaťka príjemne zmäkne a zachová krásnu zelenu farbu.

  • Krok 5.

    Chlieb nakrájajte na kocky a opečte na olivovom oleji na miernom ohni do hneda a do chrumkava, čím pomalšie ich budete piecť, tým chrumkavé zostanú v polievke.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.