listok

Komentár kuchára

U nás doma je táto polievka veľmi obľúbená. Robíme ju často. Je chutná, plná vitamínov a bez pridania umelých dochucovadiel.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na masle orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme očistenú a nakrájanú všetku zeleninu okrem zemiakov a krátko orestujeme. Neskôr pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky.

  • Krok 2.

    Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, chvíľku podusíme. Zalejeme vodou a varíme do mäkka.

  • Krok 3.

    Pripravíme si cesto na halušky. Vajíčka rozmiešame spolu s krupicou a soľou. My máme radi keď sú halušky trošku tvrdšie tak dávam viac krupice. Pripravené cesto vhadzujeme rovno do polievky keď je už všetka zelenina mäkká.

  • Krok 4.

    Na koniec pridáme petržlenovú vňať, podľa potreby dochutíme soľou a korením. Krátko ešte povaríme a odstavíme.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept