Nachystáme si zeleninu: cibuľu pokrájame na menšie kúsky, cesnak nasekáme na drobno, mrkvu nakrájame na kolieska a zemiaky na menšie kocky.
V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak a všetky koreniny: zázvor, karí, kurkumu i čili. Všetko spolu restujeme, kým cibuľa nezmäkne a nevytvorí sa nám pasta. Aby cesnak nezhorkol, môžeme zmes podliať troškou vody.
K voňavej paste potom pridáme zemiaky, mrkvu i premytú šošovicu. Všetko spolu premiešame, opekáme asi minútku a nakoniec zalejeme vývarom.
Polievku varíme za občasného miešania zhruba 30 minút.
Asi 5 minút pred koncom varenia pridáme na kocky pokrájané paradajky, polievku ochutnáme a prípadne ešte dochutíme soľou či koreninami.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept