Šampiňónová omáčka

Hodnotenie (4/5)
8
Čas prípravy
30 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 3 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Šampiňónová omáčka
Kuchár/ka: Deni
videní 3764
20.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 PL Olej
1 KS Cibuľa
300 g Šampiňóny (alebo iné čerstvé huby)
1 štipka Soľ
1 kocka Hubový bujón
1 štipka Čierne korenie mleté
1 zväzok Petržlenová vňať
5 PL Múka hladká
200 ml Smotana na varenie
Postup prípravy pre Šampiňónová omáčka
  1. 1

    Očistíme si cibuľu a nakrájame na jemno. Huby očistíme a nakrájame na plátky alebo kocky. Ďalej opláchneme petržlenovú vňať a nasekáme na jemno.

  2. 2

    V hrnci rozpálime olej a pražíme tam cibuľu do zlatistá. Pridáme huby, nasekanú petržlenovú vňať a bujón. Podlejeme to vodou a dusíme do mäkka hlavne huby.

  3. 3

    V smotane na varenie rozmiešame múku a vlejeme do udusených húb. Krátko to všetko povaríme a dochutíme korením a soľou.

  4. 4

    Jemnú hubovú omáčku podávame ku knedlíku, ryži, zemiakom alebo s cestovinami.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zemiakové placky plnené Hermelínom
Kuracie prsia s bešamelovou omáčkou
Filety pstruha na masle
Králičie ragú a domáce rezance
Langoše
Kapustnica
Kôprová polievka
Zemiakové placky plnené mletým mäsom
Kuriatko na zelenine
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf