Šampiňónová omáčka

Hodnotenie (4.2/5)
17
Čas prípravy
30 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 3 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 14466
20.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 PL Olej
1 KS Cibuľa
300 g Šampiňóny (alebo iné čerstvé huby)
1 štipka Soľ
1 kocka Hubový bujón
1 štipka Čierne korenie mleté
1 zväzok Petržlenová vňať
5 PL Múka hladká
200 ml Smotana na varenie
Postup prípravy pre Šampiňónová omáčka
  1. 1

    Očistíme si cibuľu a nakrájame na jemno. Huby očistíme a nakrájame na plátky alebo kocky. Ďalej opláchneme petržlenovú vňať a nasekáme na jemno.

  2. 2

    V hrnci rozpálime olej a pražíme tam cibuľu do zlatistá. Pridáme huby, nasekanú petržlenovú vňať a bujón. Podlejeme to vodou a dusíme do mäkka hlavne huby.

  3. 3

    V smotane na varenie rozmiešame múku a vlejeme do udusených húb. Krátko to všetko povaríme a dochutíme korením a soľou.

  4. 4

    Jemnú hubovú omáčku podávame ku knedlíku, ryži, zemiakom alebo s cestovinami.

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Bravčové špízy
Škvarkové pagáče
Bebe koláč nepečený
Bravčové líčka na pive
Čevabčiči
Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Kávový perník bez vajec
Kuracie prsia so zeleninou
Špenátová polievka so smotanou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf