listok
Deni 

Porcií 3
Minút 30
Náročnosť Nízka

(4.17 / 5)
Videné: 256 636 x
Šampiňónová omáčka

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Očistíme si cibuľu a nakrájame na jemno. Huby očistíme a nakrájame na plátky alebo kocky. Ďalej opláchneme petržlenovú vňať a nasekáme na jemno.

  • Krok 2.

    V hrnci rozpálime olej a pražíme tam cibuľu do zlatistá. Pridáme huby, nasekanú petržlenovú vňať a bujón. Podlejeme to vodou a dusíme do mäkka hlavne huby.

  • Krok 3.

    V smotane na varenie rozmiešame múku a vlejeme do udusených húb. Krátko to všetko povaríme a dochutíme korením a soľou.

  • Krok 4.

    Jemnú hubovú omáčku podávame ku knedlíku, ryži, zemiakom alebo s cestovinami.

Kuchár/ka

Komentáre (2)

  • avatar
    Kristian
    04.02.21 07:46:22

    Velmi dobry recept , chválim ;) dal som este po oprazeni cibulky este maslo ale to len kvôli sebe...odporucam :)

  • avatar
    aniko.lencsesova@gmail.com
    24.10.20 09:35:09

    Dftfgg

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept