Domáci púpavový med

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tento recept robila ešte moja starká. Med je redší, pretože nie sme včielky a nevieme ho pripraviť tak ako ony. Chuťovo je vynikajúci a pri príprave vonia celý byt od púpavy.Janula
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 364
26.05.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
400 KS Púpava (iba hlavičky)
2 KS Citrón
1,5 Kg Cukor kryštálový
1,5 l Pitná voda
Postup prípravy pre Domáci púpavový med
  1. 1

    Kvietky zbierame najlepšie z oblasti, kde nechodia autá - zo záhradky, alebo lúky. Citróny riadne umyjeme a nakrájame na plátky. Kvety dáme do 1,5l vody aj s nakrájaným citrónom, necháme zovrieť a odstavíme zo sporáka. Necháme odležať 24 hodín.

    foto receptu
  2. 2

    Odstatú masu precedíme cez gázu, alebo plienku a riadne vytlačíme šťavu. Pridáme cukor a dáme variť. Med varíme cca 2 hodiny, premiešavame a dávame pozor aby nevykypel. Hotový med dáme do vyhriatych pohárov, zavrieme a obrátime hore dnom, pokiaľ med nevychladne.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré
Pečený bravčový bôčik
Plnená zemiaková placka s kuracím mäsom
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Banánová roláda
Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Pstruh na masle
Morčací steak s cuketou
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie