Bravčová roláda s jogurtovou omáčkou

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčová roláda s jogurtovou omáčkou
Kuchár/ka: Deni
videní 375
28.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové pliecko
1 KS Vajce slepačie
1 KS Cibuľa
200 g Plátkový syr
150 g Šunka
100 g Slanina
2 PL Olej slnečnicový
5 KS Uhorky nakládané
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 štipka Provensálska zmes (podľa chuti)
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
1 ČLHorčica plnotučná
1 KSCibuľa
200 gJogurt biely
1 štipkaVegeta (podľa chuti)
1 štipkaČierne korenie mleté
1 štipkaSoľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Bravčová roláda s jogurtovou omáčkou
  1. 1

    Bravčové mäso pomelieme s cibuľou, pridáme vajíčko, soľ a čierne korenie. Ak je potrebné, tak pridáme trocha strúhanky a všetko spolu poriadne rozmiešame.

  2. 2

    Na pracovnej doske si rozložíme alobal a na ňom si mäsovú zmes vytvarujeme do placky. Na mäso ukladáme šunku, plátkový syr plátky slaniny (môžeme aj uvarené vajíčko) a najemno nastrúhané nakladané uhorky.

  3. 3

    Mäso zrolujeme do rolády a bez alobalu ju prenesieme na vymastený plech alebo do zapekacej misky. Potrieme ju olejom, posypeme provensálskym korením, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu pri 200°C. Počas pečenia podlievame malým množstvom vody. Asi 10 minút pred dopečením odkryjeme.

  4. 4

    Pripravíme si omáčku. Biely jogurt zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou. Pridáme horčicu, vegetu, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame a podávame s upečeným mäsom.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčový plátok na horčici a zemiaková kaša
Frankfurtská polievka
Bravčové medailónky v slaninke
Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú
Cookies
Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Nepečený Bingo Koláč
Sex na tanieri ako výborný koláč
Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf