Praktický recept v štýle "čo špajza dala"
Videné: 2 933 x
Všetku zeleninu si nakrájame, pripravujeme vo veľkej WOK panvici alebo väčšom hrnci. Pridávame ju v poradí od najtvrdšej po najmäkšiu.
Na oleji si najprv opražíme cibuľku, mrkvu, petržlen. Pridáme mäsko a zmiešame. Solíme priebežne, po pridávaní surovín, vždy podľa chuti.
Po mäsku dáme cesnak, papriky, zeler, šampiňóny, cuketu, plechovku kukurice s hráškom nakoniec dáme celú plechovku rajčín. Všetko podusíme cca 10-15 minút, netreba to dlho, lebo sa to bude piecť.
Nakoniec pridáme bylinky - bazalku a oregano. Pripravíme si veľkú zapekaciu misu, najlepšie z Jánskeho skla a začneme vrstviť.
Na dno tortilly potom zmes mäska a zeleniny, znova tortilla, zmes, tortilla zmes a nakoniec zakryjeme torttilou. Kto má veľmi rád syr, môže ho dať aj na každú vrstvu maska, ale samozrejme vtedy jedno balenie nebude stačiť. Navrch dáme vrstvu syra a posypeme provensálskymi bylinkami.
Dáme zakryte vekom alebo alobalom do vyhriatej rúry na 180°C na 35 minút a potom odkryjeme a dopečieme cca 10minut. DOBRÚ CHUŤ
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.