Zapekané tortilly

slide
  • Porcie: 8
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 1 minút
  • Kuchyňa : Taliansko
  • Zdroj : Natália Klottonova
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(0 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Praktický recept v štýle "čo špajza dala"


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Všetku zeleninu si nakrájame, pripravujeme vo veľkej WOK panvici alebo väčšom hrnci. Pridávame ju v poradí od najtvrdšej po najmäkšiu.

  • Krok 2.

    Na oleji si najprv opražíme cibuľku, mrkvu, petržlen. Pridáme mäsko a zmiešame. Solíme priebežne, po pridávaní surovín, vždy podľa chuti.

  • Krok 3.

    Po mäsku dáme cesnak, papriky, zeler, šampiňóny, cuketu, plechovku kukurice s hráškom nakoniec dáme celú plechovku rajčín. Všetko podusíme cca 10-15 minút, netreba to dlho, lebo sa to bude piecť.

  • Krok 4.

    Nakoniec pridáme bylinky - bazalku a oregano. Pripravíme si veľkú zapekaciu misu, najlepšie z Jánskeho skla a začneme vrstviť.

  • Krok 5.

    Na dno tortilly potom zmes mäska a zeleniny, znova tortilla, zmes, tortilla zmes a nakoniec zakryjeme torttilou. Kto má veľmi rád syr, môže ho dať aj na každú vrstvu maska, ale samozrejme vtedy jedno balenie nebude stačiť. Navrch dáme vrstvu syra a posypeme provensálskymi bylinkami.

  • Krok 6.

    Dáme zakryte vekom alebo alobalom do vyhriatej rúry na 180°C na 35 minút a potom odkryjeme a dopečieme cca 10minut. DOBRÚ CHUŤ

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.