x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Údený hovädzí jazyk, hrachová kaša

slide
(5 / 5)
  • Vhodné na :

Od maminky jsem nedávno dostala naprosto geniální a pro mě, coby kuchtičku, velmi praktický dárek... obří uzený hovězí jazyk. Tak jsem s ním dneska provoněla celý byt a moc jsme si pošmákli...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso : Jazyk umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené. Varíme úplne domäkka pokojne 2 hodiny aj dlhšie. Čím je jazyk mäkšie, tým viac si vo finále pochutnáte.

  • Krok 2.

    Z ešte horúceho uvareného jazyka je treba ihneď zlúpnuť tuhú blanu, ktorá pokrýva takmer celý sval, okrem tej časti, ktorá prilieha na hornej mäkké poschodie. Mierne vychladnutý jazyk krájame na tenké plátky.

  • Krok 3.

    Kaša : Hrach preberieme, prepláchneme studenou vodou a potom zalejeme cca litrom vody a privedieme k ľahkému varu. Hrach začne peniť, takže túto penu odoberáme.

  • Krok 4.

    Potom pridáme majoránku a cesnak a za občasného premiešania varíme domäkka, v prípade potreby prilievame vodu. Pred koncom varenia osolíme.

  • Krok 5.

    Mäkký hrach prejdeme tyčovým mixérom, dochutíme vegetou a zjemníme maslom.

  • Krok 6.

    Podávame s veľa opraženou cibuľou.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.