listok
Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút 240
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 4 113 x
Marinované rebrá

Komentár kuchára

V mrazáku to zbytečně zabírá místo, jelikož je to samá kost, takže šup s tím do trouby. :D A stačilo přidat pár krajíčků domácího chleba a trošku čerstvé zeleniny a mužíček se rozplýval blahem.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Rebrá naporciujeme, umyjeme, osušíme, osolíme a potrieme marinádou z horčice, kečupu, medu, sójovej omáčky, chilli a iného korenia. Uložíme cez noc do chladničky.

  • Krok 2.

    Druhý deň len ľahko podlejeme trochou vody, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme cca 2 hodinky na 150 °C domäkka.

  • Krok 3.

    Potom alobal odstránime a za občasného preliatie výpekom dopečieme do farby.

  • Krok 4.

    Tip : Podobne môžete upraviť aj akékoľvek iné klasické bravčové mäso (bôčik, krkovičku a pod.). Stačí naporciovať a cez noc nechať v chlade marinovať.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept