listok
Deni 

Porcií 4
Minút 55
Náročnosť Stredná

(4.66 / 5)
Videné: 17 020 x
Bravčové soté po temešvársky
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Deni

Komentár kuchára

Výborné bravčové mäso ako soté so zeleninou


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčové mäso si nakrájame na kocky, tak isto aj cibuľku, slaninku, papriku a paradajku.

  • Krok 2.

    Na panvici opražíme slaninu, do zlatistá, pokrájanú na kúsky. Pridáme cibuľku a smažíme do sklovitá. Pridáme pretlačený cesnak a rascu. Všetko spolu restujeme cca 1 minútku.

  • Krok 3.

    Následne pridáme nakrájanú papriku, paradajku a restujeme cca 7 minút. Potom pridáme mäsko, soľ, korenie a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme na panvici kým mäsko nezmäkne.

  • Krok 4.

    Ak je mäsko už mäkké pridáme zelené fazuľky. Ak máme zelené fazuľky čerstvé zo záhradky pridáme ich skôr aby stihli zmäknúť.

  • Krok 5.

    Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, dobre rozmiešame a pridáme do mäska. Necháme ešte povariť 2-3 minútky a fajnový obed máme hotový. Ako príloha sa hodia opekané zemiaky, ryža alebo hranolky. Prajem dobrú chuť.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept